Select Page

Wat is vrede?

Vrede kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Maar uiteindelijk is vrede een staat van volmaaktheid, waar alles is zoals het zou moeten zijn. Dit is echter niet het geval hier op aarde, en dat is nu al een heel lange tijd zo. Het was allemaal zo mooi begonnen, lang geleden, in het paradijs, waar onze eerste ouders alles hadden wat zij nodig hadden… Zij hadden vrede.

En toen gebeurde het …

Onze eerste ouders, Adam en Eva, verbraken de vrede die zij hadden genoten, door te denken dat zij als God zouden kunnen zijn. De dood deed daarop zijn intrede in deze wereld, en alles werd vernietigd.

Zij hadden de vrede die zij genoten ingeruild voor onrust. Sindsdien werden wij allemaal in ballingschap gevoerd, ver bij de vrede vandaan. Maar toch, heel diep van binnen weten we dat het leven beter zou moeten kunnen zijn.

De Vredestichter

De Vredestichter weet wat het is om in ballingschap te verkeren. Hij verliet zijn woonplaats om vrede voor ons te brengen. Maar toen hij hier kwam werd zijn boodschap van vrede en verzoening door iedereen afgewezen.

De Vredestichter werd uiteindelijk gedood door diezelfde mensen voor wie hij gekomen was om hen vrede te geven. En toch nam hij in zijn dood onze onrust en onze gebrokenheid op zich en herstelde de vrede tussen God en de mens, de vrede die onze eerste ouders voorheen hadden gekend. Nu zijn de ‘bannelingen’ welkom om via hem terug te keren, omdat hij vrede heeft gerealiseerd.

Misschien hebt u de bekende woorden wel gehoord: ‘Hij zal vrede over ons brengen.’ . Maar over wie spraken de profeten? De Vredestichter is Jesjoea. Ja, precies, Jezus van Nazareth. Degene van wie gezegd werd dat Hij ons haatte, degene wiens Naam verdraaid werd omdat wij hem haatten. Dezelfde wiens boek zovelen van ons bang zijn om te lezen. Deze zelfde persoon is de Vredestichter. Hij is niet onze grote vijand, hij is niet een vreemde god, hij is geen verrader – hij is één van ons. En hij heeft zichzelf overgegeven zodat wij met God verzoend zouden kunnen worden en echte vrede zouden kunnen ontvangen.

What if it’s real?

What if he really can bring peace to our troubled lives? Jewish people all over the world know that Jesus is the minister of peace

Click on the links below to hear about how these Jewish people met The PeaceMaker (videos in Hebrew with English subtitles) 

En hoe is het met u?

Hoe denkt u over vrede? Hierover zouden we graag met u van gedachten wisselen.

U kunt contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier
of per e-mail: contact@peacemaker.info voor een gratis boek of voor een gesprek als u vragen mocht hebben…

Wij zouden het geweldig vinden om u meer te vertellen over de Vredestichter, Jesjoea..

9 + 10 =